Huiswerkbegeleiding

Heeft uw kind moeite met het plannen van huiswerk en het leren voor toetsen? Vindt uw kind het lastig om zich thuis te concentreren of leert uw kind heel lang maar steekt hij er weinig van op? Huiswerkbegeleiding kan hierbij helpen, want iedereen kan leren! Alleen is het wel handig als je ontdekt hoe je dat doet. Bij KNAP! gaan we samen aan de slag met het leren hoe uw kind het beste kan leren, zodat het vervolgens ook voor uw kind lukt om met vertrouwen en verantwoordelijkheid zelfstandig te leren!

Hoe doen we dat?


Intake

Tijdens de intake bespreken we samen met u en uw kind waar jullie tegenaan lopen, wat de aandachtspunten zijn en welke leerdoelen u als ouder heeft en wat het leerdoel van uw zoon of dochter is. Natuurlijk kunnen jullie ook al jullie vragen stellen en leggen wij onze werkwijze uit.


Leervoorkeurentest

Voordat uw kind start bij KNAP! brengen we tijdens de intake zijn of haar leervoorkeuren in kaart met behulp van de leervoorkeurentest. De uitkomst wordt toegelicht en daarnaast geven wij tips hoe uw kind de persoonlijke leerstrategieën het beste kan inzetten. De begeleiding wordt afgestemd op deze individuele leervoorkeur. Na de intake krijgen jullie een uitgebreid persoonlijk verslag toegestuurd met een overzicht van de scores en gerichte leertips.


Planning

Het maken en bijhouden van een goede planning is essentieel in onze huiswerkbegeleiding. Wij plannen met de leerlingen het huiswerk altijd 3 weken vooruit. Elke KNAP! dag checken we de leerlingen in en wordt de planning doorgenomen en aangepast. Deze online planning kan ook thuis worden ingezien.


Ondersteuning

Na het inchecken gaat de leerling zelfstandig aan de slag met zijn dagplanning. Hierbij worden zij ondersteunt door begeleiders en docenten. Al het huiswerk wordt overhoord en gecontroleerd en waar nodig wordt er uitleg gegeven over de stof.


Leren Leren

De focus in de begeleiding ligt op het leren leren. Met behulp van onze eigen KNAP! map helpen wij leerlingen met het aanleren van duurzame studievaardigheden, zodat ze de stof sneller en beter opnemen.


Communicatie

Wij vinden de communicatie tussen ouders, leerling en KNAP! erg belangrijk. Na iedere KNAP! dag ontvangt u een korte samenvatting van wat er die dag is gedaan met een toelichting over hoe het ging. Daarnaast sturen wij geregeld een uitgebreide update over de voortgang van uw zoon of dochter per mail en nodigen wij u en uw kind na drie maanden uit voor een evaluatiegesprek bij ons op de vestiging.


Gratis proefmiddag huiswerkbegeleiding

Overweegt u huiswerkbegeleiding bij KNAP!? Laat uw kind gratis een middag proefdraaien. Neem hiervoor contact met ons op.


Tarieven

Meer informatie over de kosten van huiswerkbegeleiding kunt u vinden op de tarievenpagina.


Meer informatie

Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen.