Voortgezet onderwijs

Heeft uw kind moeite met het plannen van het huiswerk en het gestructureerd leren voor toetsen? Heeft uw kind extra hulp nodig bij het leren leren? Krijgt ú stress van het huiswerk van uw zoon of dochter? Voor leerlingen in het voorgezet onderwijs biedt KNAP! begeleiding voor het voortgezet onderwijs op alle niveaus en voor alle leerjaren.

 

Huiswerkbegeleiding

Met KNAP! huiswerkbegeleiding krijgt de leerling ondersteuning op het gebied van studievaardigheden, zelfstandig plannen, huiswerk maken en leren voor toetsen. Voordat een scholier start bij KNAP! wordt zijn of haar leerstijlenprofiel in kaart gebracht met behulp van de Leervoorkeurentest.

 

Bijles

Voor uitgebreide hulp en instructie voor een onderdeel of specifiek vak biedt KNAP! bijles voor alle vakken en op alle niveaus.

 

Brugklasactie

Met de brugklasactie begeleiden we de leerling 3 maanden in de brugklas bij het plannen en maken van huiswerk, het leren voor proefwerken en het ontdekken van leerstrategieën die aansluiten bij de persoonlijke leerstijl. LET OP! Dit is een tijdelijke actie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Examentraining

Voor examenleerlingen geven we in de voorjaars- en meivakantie examentraining in kleine groepjes. Het is ook mogelijk om individuele examentraining te volgen.

 

Faalangsttraining

KNAP! biedt de faalangsttraining LEFGASTEN voor middelbare scholieren. Tijdens deze training leert de leerling hoe mentale blokkades werken en hoe gedachten, die aan een angstgevoel voorafgaan, te veranderen zijn. KNAP! heeft ook faalangsttrainingen speciaal voor examenleerlingen.

 

Training Leer Leren

Tijdens de training Leer Leren helpen we leerlingen om beter en effectiever te leren en studeren. Deze training is een goede aanvulling op huiswerkbegeleiding.

 

Huiswerkplek

Bij KNAP! Huiswerkplek kunnen middelbare scholieren in een rustige omgeving zelfstandig in stilte hun huiswerk maken zonder afleiding van telefoons en Social Media. Een surveillant is beschikbaar voor korte vragen.

 

Studiebegeleiding 1-op-1

Studiebegeleiding 1-op-1 is een zeer intensieve en effectieve vorm van huiswerkbegeleiding waarbij uw kind met al het huiswerk individueel wordt begeleid.

 

Begeleiding rekentoets

Wij helpen de leerling om het juiste rekenniveau voor de verplichte rekentoets te krijgen.

 

Begeleiding sector-/profielwerkstuk

KNAP! biedt begeleiding bij het opzetten en uitvoeren van het sector- of profielwerkstuk.