Faalangsttraining

Herkent u het volgende bij uw kind?

  • Uw kind leert en begrijpt de stof thuis en in de les, maar als het erop aankomt is uw kind alles vergeten: uw kind heeft een zogenaamde black-out.
  • Als uw kind een toets terugkrijgt, snapt uw kind niet dat hij/zij die fouten heeft gemaakt of dat hij/zij het op de toets niet meer wist.
  • Dit gebeurt een tweede en derde keer opnieuw (bij hetzelfde vak) en het lijkt erger te worden.
  • Uw kind ervaart steeds meer stress omtrent school. Dit uit zich bijvoorbeeld in slecht slapen, piekeren en allerlei lichamelijke klachten.
  • Uw kind heeft moeite met vragen stellen in de klas en met presenteren.
  • Het gevoel van onmacht en frustratie wordt bij uw kind steeds groter en de motivatie wordt minder: uw kind heeft het gevoel dat niemand het begrijpt.

Herkent u de meeste van deze punten? Dan heeft uw kind last van faalangst. Faalangst kan ieder kind overkomen en is niet gerelateerd aan intelligentie. Om deze angst om te falen te overkomen biedt KNAP! een faalangsttraining.

 

KNAP! Faalangsttraining

KNAP! biedt door het jaar heen de faalangsttraining LEFGASTEN voor middelbare scholieren. Tijdens deze training leert de leerling hoe mentale blokkades werken en hoe gedachten, die aan een angstgevoel voorafgaan, te veranderen zijn. Uw kind leert dat hij/zij het wel kan! KNAP! heeft ook faalangsttrainingen speciaal voor examenleerlingen.

 

De training is inclusief een intake vooraf en cursusmateriaal, waaronder het boek ‘LEFGASTEN’ van Pia Crul.

 

Individuele en groepstraining Faalangst

De groepstraining duurt enkele weken en wordt gegeven in groepjes van 3 tot 5 leerlingen. De groepstraining bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur. Regelmatig starten nieuwe cursussen. Neem voor meer informatie en de data van de groepstrainingen contact met ons op.

 

Er kan ook gestart worden met een individuele training. Voor de individuele trainingen wordt in overleg een KNAP!-locatie en startdatum afgesproken.

 

Tarieven

Meer informatie over de kosten van faalangsttraining kunt u vinden op de tarievenpagina.

 

Startdata

De data van de groepstrainingen in schoolseizoen 2018-2019 worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen naar KNAP! op telefoonnummer 030 – 79 00 072.