Cito training voor groep 6,7 & 8

Scoort uw kind op de Cito toetsen anders dan op de methode toetsen? Weet uw kind niet hoe hij of zij de vragen van de Cito’s moest aanpakken? Is uw kind vaak zenuwachtig bij toetsen? Dan is de Cito training iets voor jouw kind!

De vraagstelling van de Cito is anders dan die van de methodetoetsen. Als gevolg hiervan hebben sommige kinderen problemen bij het maken van de toets. Daarom oefenen we bij KNAP! met het oplossen van Cito opgaven, bieden we de kinderen een helder stappenplan en leren we de kinderen omgaan met stress. Hierdoor kan uw kind de toets met meer zelfvertrouwen maken.

Driedaagse Cito training

De Cito training in groepen wordt in de vakanties op drie dagen gegeven en duurt 1,5 uur per dag. De training wordt gegeven in kleine groepen met andere kinderen van groep 6/7 of groep 7/8.

Inhoud Cito training

  • 3 x 1,5 uur training in vakanties
  • Cito oefeningen voor alle onderdelen; Rekenen, Taal, Begrijpend lezen en Studievaardigheden
  • Leren omgaan met de verschillende vraagstellingen van de Cito zoals verhaaltjessommen en gatenteksten.
  • Handig stappenplan wat de leerling daarna mee naar huis mag nemen

Individuele Cito training

Het is ook mogelijk om individuele Cito training te volgen. Inhoudelijk is deze Cito training hetzelfde als de groepstraining, maar hier is het mogelijk om af te stemmen op de individuele behoefte van de leerling. Voor de individuele Cito trainingen wordt in overleg een KNAP! locatie en startdatum afgesproken.

Bijles

Merkt u dat uw zoon of dochter inhoudelijke kennis mist om de toets goed te kunnen maken of zijn er specifieke onderdelen waar nog extra mee geoefend kan worden? Dan adviseren wij de KNAP! bijles voor basisschoolleerlingen.

Data

De Cito trainingen worden altijd in de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en meivakantie gegeven. De data voor het nieuwe schooljaar volgen binnenkort!

Tarieven

Meer informatie over de kosten van de Cito trainingen kunt u vinden op de locatiepagina van uw vestiging.

De Meern | Amsterdam IJburg | Woerden | Vleuten | Veenendaal