Trainingen

Naast onze reguliere begeleiding, bieden wij verschillende trainingen. De trainingen zijn in aanvulling op de huiswerkbegeleiding en bijlessen te volgen, maar kunnen natuurlijk ook afzonderlijk gevolgd worden.

 

Training Leer Leren

Tijdens de training Leer Leren helpen we leerlingen om beter en effectiever te leren en studeren. Tijdens de training gaan we in op concentratie, motivatie, het omgaan met storingen, de studieomgeving, het stellen van doelen, mindmappen, onderscheiden van hoofd- en bijzaken in teksten, het opvoeren van je leessnelheid, indelen van een studeersessie en het maken van een gedegen studieplanning. We bieden de training aan in één dag en in 10 lessen.

 

Faalangsttraining

KNAP! biedt de faalangsttraining LEFGASTEN voor middelbare scholieren. Tijdens deze training leert de leerling hoe mentale blokkades werken en hoe gedachten, die aan een angstgevoel voorafgaan, te veranderen zijn. KNAP! heeft ook faalangsttrainingen speciaal voor examenleerlingen. De training is zowel individueel als in groepsverband te volgen.

 

Cito training

KNAP! biedt citotrainingen in kleine groepjes en 1-op-1. We gebruiken een opdrachtenboekje dat speciaal ontwikkeld is voor leerlingen uit groep 6,7 en 8. Bij KNAP! oefenen we met Cito-opgaven, kijken we samen welke oplossingsstrategie voor uw kind werkt en leren we de kinderen omgaan met stress.

 

Examentraining

Voor examenleerlingen geven we in de voorjaars- en meivakantie examentraining in examenvakken. De training is zowel individueel als in kleine groepjes te volgen.

 

Workshops Studievaardigheden

In de reeks workshops ‘Slim leren doe je zó!’ krijgen leerlingen van klas 1 tot en met 6 praktische tips om hun studievaardigheden te verbeteren. Na het informatieve gedeelte gaan de leerlingen aan de slag met een aantal praktische opdrachten om zich zo de nieuwe vaardigheden eigen te maken. De reeks bestaat uit drie workshops: plannen, samenvatten en woordjes leren. De workshops zijn gratis te volgen voor de leerlingen in de huiswerkbegeleiding.

Training Leer Leren