Taaltraining

Vindt uw kind al die spellingregels maar ingewikkeld? Weet hij of zij niet wanneer welke regel toegepast moet worden? Of heeft hij of zij alleen moeite met de werkwoordspelling? Het structureel aanleren, oefenen en bijspijkeren is dan noodzakelijk. KNAP! biedt daarom aan leerlingen van groep 5 t/m groep 8 de taaltraining aan!

Wat houdt de taaltraining in?

Tijdens de taaltraining komen de verschillende onderdelen van taal aan bod. Zo wordt er gewerkt aan onder andere spelling, werkwoordspelling, grammatica.

Unieke combinatie

Voor onze trainingen werken wij met een online leeromgeving in combinatie met directe ondersteuning en uitleg door de begeleider. Bij aanvang van de training vragen wij u door middel van het startformulier aan te geven met welke specifieke onderdelen van taal er geoefend moet worden. Op basis hiervan krijgt uw kind uitleg en oefeningen aangeboden passend bij zijn of haar eigen niveau. Beheerst uw kind de nieuw geleerde vaardigheden? Super! Hij of zij gaat dan verder met het volgende onderdeel.

Hoe ziet een taaltraining er uit?

Start van de training

We starten altijd met een gezamenlijk taalspelletje om de hersens te activeren!

Individueel aan de slag

De leerling gaat individueel aan de slag in de online leeromgeving met de onderwerpen die hij of zij lastig vindt. De begeleider geeft uitleg over de onderwerpen, de leerling kijkt de uitlegfilmpjes en maakt daarna de bijbehorende online oefeningen. De aanwezige begeleider geeft daarnaast ook extra uitleg waar nodig. De leerling werkt vervolgens op eigen tempo, door de voor hem of haar belangrijke stof heen. De stof wordt stap voor stap en onderdeel na onderdeel aangeboden. Beheerst uw kind het onderwerp (al) volledig, dan wordt er met een volgend onderwerp gestart.

Werkblad

Heeft uw kind in de online omgeving de stof begrepen en goed geoefend? Dan mag hij of zij dit ook op papier laten zien! Zo controleren we of de leerling de leerstof ook op papier kan toepassen.

Eten & Drinken

Om je hersenen goed te kunnen laten werken is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Daarom mag de leerling gedurende de hele training zelf limonade of water pakken. Er staat ook altijd een koekje klaar voor de lekkere trek!

Afsluiting

Aan het einde van de training wordt deze gezamenlijk afgesloten met een leuk taalspel!

Terugkoppeling

Na elke 5 trainingen ontvangt u een korte terugkoppeling van de voortgang via de mail. Mocht u aan de hand van deze rapportage willen dat uw kind met extra of andere onderdelen oefent dan kunt u dat aangeven.

Voor wie?

Leerlingen van groep 5 t/m groep 8 die extra hulp bij taal kunnen gebruiken.

Wanneer?

Op iedere vestiging vindt de training op een vaste dag en tijd plaats. Uw dochter of zoon kan het gehele jaar instromen in de training. Hierbij is het mogelijk om een reeks van 5 of 10 trainingen in te plannen. Bij uw vestiging kunt u meer informatie opvragen over de exacte data, tijden en het aantal beschikbare plaatsen.

Belangrijk om te weten:

  • U kunt op elk gewenst moment starten met de training.
  • Voor deelname aan de taaltraining rekenen wij €20,- opstartkosten.
  • Gaat u na afloop van de training direct verder met een volgende reeks trainingen dan betaalt u niet opnieuw de opstartkosten.

Verschil bijles en training

Zien wij dat uw zoon of dochter meer hulp nodig heeft op het gebied van taal dan er in de trainingen wordt aangeboden? Dan zullen wij u adviseren en doorverwijzen naar de KNAP! bijles voor basisschoolleerlingen.

Bent u benieuwd welke vorm het best bij uw zoon of dochter past? Neem dan contact op met één van onze locaties. Wij denken graag met u mee.