Plan- en leerbegeleiding

Beter plannen met de Plan- en leerbegeleiding

De Plan- en leerbegeleiding is speciaal voor leerlingen van de middelbare school. Door het volgen van de Plan- en leerbegeleiding krijgt uw kind de handvatten om (weer) zelf te kunnen plannen en leren.

Hoe doen we dat?

Tijdens de intensieve plan- en leerbegeleiding leert uw kind plannen en leren leren. Met behulp van onze eigen methode ‘De KNAP! Leerroute’ leren wij uw kind de kennis en studieskills die nodig zijn om met succes zijn of haar schoolcarrière te doorlopen. Deze leerroute is geïntegreerd in onze dagelijks begeleiding. Zo kan de leerling de nieuw aangeleerde kennis en tools direct toepassen in de praktijk. Iedere KNAP! dag controleren we de planning en sturen deze waar nodig bij. Tevens overhoren en controleren we al het huiswerk van die dag. Afhankelijk van het aantal aanwezige dagen bij KNAP!  duurt het traject gemiddeld 3 tot 5 maanden. Hierna heeft de leerling de tools in handen om zijn eigen leerproces te sturen en met succes de middelbare school te doorlopen!

Huiswerkbegeleider

Hoe ziet dé route naar succes eruit?

Gratis proefdag bij KNAP!

We vinden het belangrijk dat de leerling achter de keuze staat om bij KNAP! te starten. Daarom mag de leerling altijd vrijblijvend een gratis proefdag komen volgen om een goed beeld van de begeleiding te krijgen en de sfeer te proeven! Tijdens deze proefdag draait de leerling actief mee in de begeleiding, laten we het planprogramma zien en gaan we meteen aan de slag met het schoolwerk dat de leerling meeneemt.

Kennismaken

Tijdens het telefonische startgesprek bespreken we de doelen van de leerling en ouders. We bespreken hoe het traject er uit komt te zien op basis van de gestelde doelen. Op de eerste dag begeleiding bij KNAP! nemen we de leervoorkeurentest bij de leerling af. Ouders ontvangen hiervan een uitgebreid verslag. Het is uiteraard mogelijk om voor een rondleiding en kennismaking langs te komen op de vestiging.

Aan de slag!

Tijdens de KNAP! dagen krijgt de leerling intensieve begeleiding bij al het huiswerk, leerwerk en het maken en bijhouden van de planning. Natuurlijk is er ook ruimte voor vakinhoudelijke vragen. Daarnaast gaan we aan de slag met het aanleren van de juiste studieskills en tools met behulp van de KNAP! leerroute en reflecteren we op de behaalde resultaten. Al het huiswerk wordt gecontroleerd en overhoord. Zo weet de leerling wanneer hij of zij de stof voldoende beheerst en kunnen wij tijdig bijsturen als dit nodig is.

De KNAP leerroute

Aan de hand van 6 verschillende modules gaan we aan de slag met alle onderdelen die de leerling nodig heeft om succes op school te kunnen behalen. Onderwerpen van deze modules zijn onder andere het handig en slim plannen van het huis- en leerwerk, studievaardigheden zoals samenvatten en woordjes leren maar ook de eigen motivatie en concentratie komen aan bod. Na afronding van de leerroute heeft de leerling alle kennis en vaardigheden op zak om zijn eigen leerproces met succes te kunnen sturen.

Voortgang

De ouder ontvangt na elke KNAP! dag een terugkoppeling per mail. Zo bent u direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Naast deze dagelijkse terugkoppeling hebben we natuurlijk telefonisch contact om de voortgang met elkaar te bespreken.

Successen behalen!

Na het volgen van het intensieve begeleidingstraject is de leerling er klaar voor om met succes zijn schoolcarrière te doorlopen! Het is mogelijk om na de Plan- en leerbegeleiding over te stappen naar de Huiswerkbegeleiding.

Handig om te weten!

  • Inclusief een handige leervoorkeurentest
  • Inlog en gebruik van het online plansysteem HOMi voor ouder en leerling
  • De minimale afname voor de Plan- en leerbegeleiding is bij 3 of 4 KNAP! dagen per week 3 maanden en bij 2 KNAP! dagen per week 4 maanden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Plan- en leerbegeleiding kunt u contact opnemen met één van onze locaties. Aanmelden kan via het inschrijfformulier.

Tarieven

Meer informatie over de kosten van de Plan- en leerbegeleiding kunt u vinden op de tarievenpagina.