Wie zijn wij?

KNAP! is een jonge organisatie met een enthousiast, open en gedreven team. We zijn groot fan van pubers en we genieten van hun eigenwijze kijk op de wereld. Bovenal geloven wij in een toekomst waarbij alle leerlingen door middel van zelfkennis, zelfsturing en het inzetten van de juiste studieskills schoolsucces kunnen behalen.

Wat doet KNAP!?

KNAP! biedt de leerroute naar zelfkennis en zelfsturing! Wij bieden de leerling de benodigde studieskills, geven de leerling overzicht en verantwoordelijkheid en reflecteren samen met de leerling op de behaalde resultaten. Door stapsgewijs de vaardigheden aan te leren die nodig zijn voor het behalen van succes op school en deze direct toe te passen in de praktijk, krijgt de leerling meer inzicht in wat wel werkt en wat niet helpend is. We geven de leerling praktische handvatten waar ze direct mee aan de slag kunnen.

Hoe ziet dat er dan in de praktijk uit?

We werken bij de begeleiding volgens een vaste methode ‘de KNAP! Leerroute’ waarbij alle studieskills zoals woordjes leren, samenvatten en het plannen uitgebreid aan bod komen. We oefenen met deze vaardigheden net zo lang totdat de leerling het goed kan! Een van de belangrijkste skills is het plannen, daar gaan we dan ook vanaf dag één mee aan de slag. Een goede planning is het halve werk (en je er aan houden de andere helft!). Naast deze praktische studieskills laten we de leerling telkens kritisch kijken naar het eigen leerproces waardoor er nieuwe inzichten ontstaan en er steeds meer successen behaald worden. Zo bespreken we bijvoorbeeld de cijfers die de leerling behaalt, waarbij we niet alleen kijken naar de onvoldoendes maar juist ook naar de voldoendes. We reflecteren samen met de leerling op het leerproces; wat gaat al goed? wat kan handiger? of wat moet anders?

Wij staan voor:

Openheid
We houden van open en eerlijk! Gaat het goed? Super! Gaat het minder vlot dan verwacht? Dan hoor je dat ook van ons. Door regelmatige voortgangsgesprekken en open communicatie dragen we zorg voor een optimale begeleiding van onze leerlingen in samenwerking met jullie.

Positieve mindset
Een positieve mindset en openstaan voor het leren zijn belangrijk voor goede leerprestaties. Wij gaan altijd uit van de mogelijkheden en potentie van onze leerlingen. We zijn enthousiast, denken mee, geven opbouwende feedback en beschouwen fouten als leermomenten.

Kwaliteit
Voor ons is kwaliteit één van de belangrijkste zaken. We dragen er zorg voor dat de kwaliteit van de geboden diensten altijd voldoet aan onze hoge eisen.

Verantwoordelijkheid
Zelfsturing bestaat voor een groot deel uit verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leerproces.  Wij bieden hier de juiste ondersteuning bij. We nemen de regie niet uit handen maar bieden de leerling alle tools voor het optimaliseren van het eigen leerproces. Zo behoudt de leerling altijd de verantwoordelijkheid.

Maatwerk voor elke leerling
Visueel ingesteld of juist auditief? Veel beweging nodig of een eindeloze concentratieboog? Iedereen leert anders, daarom passen we de begeleiding aan op de leerstijl van de leerling.

Humor
Huiswerk maken, leren voor toetsen of extra les krijgen voor dat lastige vak, het is nou eenmaal niet het leukste wat er is. Een goede dosis humor helpt dan wel om de zaken wat luchtiger te maken.

Wat kun je van KNAP! verwachten in de begeleiding?

Individuele kijk
 • Persoonlijke aandacht voor elke leerling
 • Leerroute afgestemd op het eigen tempo en niveau
 • Studieskills passend bij de eigen leervoorkeuren
 • Een luisterend oor en oprechte belangstelling voor ouder en leerling
Partnerschap
 • We werken samen met de leerling
 • We werken samen met de ouder
 • We werken samen met school
 • Wij voelen ons samen met de leerling en ouder verantwoordelijk voor de voortgang
Unieke Leerroute
 • Een bewezen methode die werkt voor iedereen
 • Frequente feedback en bijsturing
 • Duidelijke voortgang zichtbaar middels de succesfactoren
 • Een persoonlijke leeraanpak na het volgen van de route
Kennis & Kunde
 • De leerling krijgt inzicht in de eigen leerstijlen
 • De leerling oefent met alle studievaardigheden
 • Wij hebben de kennis en ervaring in huis om iedere leerling optimaal te ondersteunen
 • Ons personeel is geschoold en competent om de juiste begeleiding te bieden