Lezingen & Workshops

KNAP! organiseert regelmatig lezingen over opvoeding, onderwijs en pubers. De lezingen zijn interessant voor ouders, scholieren en onderwijsprofessionals. Kosten voor deze lezingen bedragen €10,- per persoon, leerlingen mogen gratis mee. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier.

 

 

Lezing Puberbrein

Een lezing voor iedereen die meer wil weten over het puberbrein. In de lezing wordt uitleg gegeven over de ontwikkeling van het brein. Daarbij wordt ingegaan op de gevolgen hiervan voor o.a. het slaapritme, cognitie en emoties. Ook zullen allerlei praktische handvatten worden aangereikt. Deze strategieën maken het leven met een puberbrein mogelijk iets makkelijker! De lezing wordt gegeven in Veenendaal, De Meern, Vleuten en Woerden. Meer informatie en aanmelden.

 

Lezing Mediawijsheid

Jongeren groeien op met media. Dit kan voor ouders veel onzekerheid met zich meebrengen. U wilt uw kind goed begeleiden, maar weet niet altijd hoe. In deze lezing voor ouders bespreken we wat mediawijsheid precies is, welke vaardigheden we nodig hebben om wijzer met media om te gaan en wat u als ouder kunt doen om uw kind te ondersteunen bij de mediaopvoeding.  Meer informatie en aanmelden.

 

Lezing ‘Sport je slim!’

Kom meer te weten over de invloed van bewegen op leren. KNAP! gaat in op de laatste ontwikkelingen rondom bewegen en hersenonderzoek. Wat gebeurt er in ons brein wanneer we actief zijn? Hoeveel beweging heeft een mens eigenlijk nodig? En worden we echt slimmer van een rondje hardlopen? Meer informatie en aanmelden

 

De Brugklaslezing

De stap van de basisschool naar de brugklas is voor zowel leerlingen als ouders spannend. Wat kun je verwachten en hoe kun je je daarop voorbereiden? In de Brugklaslezing vertellen wij alles wat je moet weten ter voorbereiding op de middelbare school en geven wij handige tips mee voor ouders én leerlingen. Deze lezing is dus voor zowel ouders als leerlingen! Meer informatie en aanmelden