Diagnostiek bij KNAP!

KNAP! biedt de mogelijkheid om diverse onderzoeken af te laten nemen.

 

Leervoorkeurentest
Niet iedereen leert op dezelfde manier. Bij KNAP! bieden we de mogelijkheid om te ontdekken op welke manier een leerling het beste leert door middel van de (leervoorkeurentest).

 

Dyslexie Screening Test
De Dyslexie Screening Test (DST) is ontwikkeld om de grootte van het risico op dyslexie bij kinderen te bepalen. De DST is geschikt voor kinderen van 6,5 tot en met 16,5 jaar.

 

NIO
De NIO is een intelligentietest en geeft een indicatie voor het onderwijsniveau. De NIO toets is geschikt voor kinderen uit groep 8 en klas 1, 2 en 3  van het voortgezet onderwijs.

 

WISC-III
Met de Wechsler IQ test  (WISC-III) kan de algemene intelligentie worden bepaald. de WISC-III is een uitgebreid intelligentieonderzoek, geschikt voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar.

 


Onze ontwikkelingspsycholoog Maartje Böke neemt binnen KNAP! de intelligentietesten (WISC-III en NIO) en dyslexiescreeningstesten (DST) af. Maartje is afgestudeerd ontwikkelingspsycholoog (MSc) en aangesloten bij Nederlands Instituut Psychologen (NIP). Als ontwikkelingspsycholoog houdt zij zich bezig met het in beeld krijgen van de (leer)ontwikkeling van het kind.

 

Voor meer informatie kunt u bellen naar KNAP! op telefoonnummer 030 – 790 00 72