Begrijpend lezen training

Heeft uw kind moeite met begrijpend lezen? Struikelt hij of zij over de structuur van de tekst of de verschillende soorten vragen? Weet u niet waar u moet beginnen om uw kind hierbij te ondersteunen? KNAP! biedt aan leerlingen van groep 5 t/m groep 8 de begrijpend lezen training waarin uw kind alle vaardigheden en kennis opdoet die nodig zijn bij het begrijpend lezen.

Wat houdt de begrijpend lezen training in?

Tijdens de training worden verschillende vaardigheden, strategieën en onderwerpen behandeld op het gebied van begrijpend lezen. Daarnaast komt ook woordenschat aan bod. Er wordt uitgebreid geoefend met het maken van korte en lange leesteksten waarbij de leerling de verschillende strategieën leert toe te passen in verschillende type teksten.

Unieke combinatie

Voor onze trainingen werken wij met een online leeromgeving in combinatie met directe ondersteuning en uitleg door de begeleider. Bij aanvang van de training vragen wij u door middel van het startformulier aan te geven met welke specifieke onderdelen er geoefend moet worden. Op basis hiervan krijgt uw kind uitleg en oefeningen aangeboden passend bij zijn of haar eigen niveau. Beheerst uw kind de nieuwe geleerde vaardigheden? Super! Hij of zij gaat dan verder met het volgende onderdeel.

Hoe ziet de begrijpend lezen training er uit?

Start van de training

We starten altijd met een gezamenlijke spel of opdracht gericht op een van de vaardigheden van begrijpend lezen.

Individueel aan de slag

De leerling gaat individueel aan de slag in de online leeromgeving met de onderwerpen die hij of zij lastig vindt. De begeleider geeft uitleg over de onderwerpen, de leerling kijkt de uitlegfilmpjes en maakt daarna de bijbehorende online oefeningen. De aanwezige begeleider geeft daarnaast ook extra uitleg waar nodig. De leerling werkt vervolgens op eigen tempo, door de voor hem of haar belangrijke stof heen. De stof wordt stap voor stap en onderdeel na onderdeel aangeboden. Beheerst uw kind het onderwerp (al) volledig, dan wordt er met een volgend onderwerp gestart.

Eten & Drinken

Om je hersenen goed te kunnen laten werken is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Daarom mag de leerling gedurende de hele training zelf limonade of water pakken. Er staat ook altijd een koekje klaar voor de lekkere trek!

Afsluiting

Aan het einde van de training wordt deze weer gezamenlijk afgesloten met een leuk begrijpend lezen spelletje.

Terugkoppeling

Na elke 5 trainingen ontvangt u een korte terugkoppeling van de voortgang via de mail. Mocht u aan de hand van deze rapportage willen dat uw kind met extra of andere onderdelen oefent dan kunt u dat aangeven.

Voor wie?

Leerlingen van groep 5 t/m groep 8 die extra hulp bij begrijpend lezen kunnen gebruiken.

Wanneer?

Op iedere vestiging vindt de training op een vaste dag en tijd plaats. Uw dochter of zoon kan het gehele jaar instromen in de training. Hierbij is het mogelijk om een reeks van 5 of 10 trainingen in te plannen. Bij uw vestiging kunt u meer informatie opvragen over de exacte data, tijden en het aantal beschikbare plaatsen.

Belangrijk om te weten:

  • U kunt op elk gewenst moment starten met de training.
  • Voor deelname aan de begrijpend lezen training rekenen wij €20,- opstartkosten.
  • Gaat u na afloop van de training direct verder met een volgende reeks trainingen dan betaalt u niet opnieuw de opstartkosten.

Verschil bijles en training

Zien wij dat uw zoon of dochter meer hulp nodig heeft op het gebied van begrijpend lezen dan er in de training wordt aangeboden? Dan zullen wij u adviseren en doorverwijzen naar de KNAP! bijles voor basisschoolleerlingen.

Bent u benieuwd welke vorm het best bij uw zoon of dochter past? Neem dan contact op met één van onze locaties. Wij denken graag met u mee.