Begeleiding bij KNAP!

Begeleiding bij KNAP!

Heeft uw kind moeite met het plannen van het huiswerk, het gestructureerd leren voor toetsen of heeft hij of zij extra hulp nodig bij het leren leren? Krijgt u stress van het huiswerk van uw zoon of dochter? Of ervaart u bij uw kind spanningen omdat hij of zij geen grip heeft op het huiswerk? Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs biedt KNAP! verschillende soorten begeleiding aan op alle niveaus en voor alle leerjaren. Door onze verschillende begeleidingsvormen is er altijd een vorm die aansluit bij de behoefte van u en uw kind.

Plan- en leerbegeleiding

De Plan- en leerbegeleiding is voor leerlingen die hulp nodig hebben bij het leren leren en het plannen. Met behulp van onze eigen methode ‘De KNAP! Leerroute’ leren wij uw kind de kennis en studieskills die nodig zijn om met succes zijn of haar schoolcarrière te doorlopen. Afhankelijk van het aantal aanwezige dagen bij KNAP! duurt het traject gemiddeld 3 tot 5 maanden. Hierna heeft de leerling de tools in handen om zijn eigen leerproces te sturen en met succes de middelbare school te doorlopen!

Huiswerkbegeleiding

De Huiswerkbegeleiding is speciaal voor leerlingen die de studievaardigheden al beheersen, maar nog wel behoefte hebben om vragen te stellen, maak- of leerwerk te laten controleren of overhoren en het prettig vinden om nog ondersteuning te krijgen bij het plannen.

Brugklasbegeleiding

De Brugklasbegeleiding is speciaal afgestemd op het brugklasjaar en helpt de leerling met het onder de knie krijgen van de basisvaardigheden, de studievaardigheden, het plannen van het huiswerk en het leren voor de verschillende toetsen en vakken. Zo leert de leerling niet alleen de plan- en leervaardigheden die nodig zijn in het brugklasjaar, maar wordt er direct een goede basis gelegd om hun verdere schoolcarrière op voort te bouwen.

Examenbegeleiding

Goed voorbereid de examens in met de Examenbegeleiding! Met de examenbegeleiding leert uw kind plannen op de lange termijn en met behulp van onze eigen KNAP! Leerroute leren wij uw kind de leer- en studievaardigheden die nodig zijn in het examenjaar. Er wordt geoefend met de examenvraagstelling, de grote lappen studiestof worden doorgesproken en de aanwezige kennis wordt gecontroleerd. Zo gaat uw kind goed voorbereid de examens in.

Welke vorm van begeleiding?

Bent u benieuwd welke vorm van begeleiding het best bij uw zoon of dochter past? Neem dan contact op met één van onze locaties. Wij denken graag met u mee.

Bijlesdocent